Bio-Ethanol

Wat is een bio-ethanol haard?

Bio-ethanol

Modern en milieuvriendelijk

Een bio-ethanol haard is een moderne en milieuvriendelijke alternatieve vorm van verwarming die steeds populairder wordt. In tegenstelling tot traditionele haarden die gebruik maken van steenkool of hout, maakt een bio-ethanol haard gebruik van bio-ethanol als brandstof. Bio-ethanol is een hernieuwbare brandstof die wordt gemaakt van biomassa, zoals suikerbieten of mais.

Cocoon Fires Aeris RVS Hangende bio-ethanol haard kenniscentrum
Cocoon Fires Aeris

Verschillende voordelen ten opzichte van traditionele kachels

Een bio-ethanol haard biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele haarden. Ten eerste is het een schone brandstof die geen rook, as of roet uitstoot. Hierdoor is het een ideale optie voor mensen die geen last willen hebben van de nadelen die gepaard gaan met het gebruik van traditionele haarden.

Eenvoudig te installeren

Bovendien is het installeren van een bio-ethanol haard een stuk eenvoudiger dan het installeren van een traditionele haard. Er is geen schoorsteen nodig, wat betekent dat je de haard op elke gewenste locatie in je huis kunt plaatsen. Hierdoor kun je genieten van een haard in elke kamer die je wilt, zonder je te hoeven bekommeren om de kosten en moeite die gepaard gaan met de installatie van een schoorsteen.

Een bio-ethanol haard is ook een milieuvriendelijker optie, omdat het gebruik van bio-ethanol bijdraagt aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Het is een hernieuwbare brandstof die niet alleen energie opwekt, maar ook CO2 uitstoot die door de gebruikte biomassa is opgeslagen tijdens de groeifase.

Cocoon Fires Vellum Zwart wand bio-ethanolhaard
Converteren van de Cocoon Fires Aeris naar een Pedestal

Betaalbare oplossing

De productie van bio-ethanol niet afhankelijk van de prijzen van de wereldmarkt en is het relatief betaalbaar. Hierdoor is het een betaalbare optie voor mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke en efficiënte manier om hun huis te verwarmen.

Een bio-ethanol haard is een veelzijdig en flexibel alternatief voor traditionele haarden. Het is niet alleen een milieuvriendelijke keuze, maar biedt ook het comfort en de sfeer van een traditionele haard, zonder de nadelen die gepaard gaan met het gebruik van steenkool of hout. Als je op zoek bent naar een moderne en duurzame manier om je huis te verwarmen, dan is een bio-ethanol haard een uitstekende keuze.

Kenniscentrum

Ontdek meer over de bio-ethanolhaarden van Cocoon Fires

Bezoek ons kenniscentrum en leer alles over de bio-ethanolhaarden van Cocoon Fires

cocoon fires vellum

Kenniscentrum

Hoe het werkt

Cocoon fires Vellum

Kenniscentrum

Hoe vul je een bio-ethanol haard bij?

Kenniscentrum

Wat zijn de voor- en nadelen van Bio-ethanol

cocoon fires vellum

Kenniscentrum

Hoe het werkt

Cocoon Fires Aeris

Kenniscentrum

Hoe vul je een bio-ethanol haard bij?

Cocoon Fires Pedestal

Kenniscentrum

Wat zijn de voor- en nadelen van Bio-ethanol?